Društvo

Građani prekrečili grafit "Kada se vojska na Kosovo vrati", Todorović: Učesnicima akcije pisane kazne

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2023

-

16:34

Građani prekrečili grafit "Kada se vojska na Kosovo vrati", Todorović: Učesnicima akcije pisane kazne
Građani prekrečili grafit "Kada se vojska na Kosovo vrati", Todorović: Učesnicima akcije pisane kazne - Copyright AP/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Građani su prekrečili grafit u parku na Vračaru na kojem je pisalo "Kada se vojska na Kosovo vrati". Oni kažu da su akciju prijavili nadležnima pre dve nedelje i da je cilj uređenje javne površine. Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava rekla je za Tanjug da je u trenutku akcije krečenja zida na teren izašla policija, te da su učesnicima u toj akciji pisane kazne.

"Mi smo cilj ispunili, zid je prekrečen. Ako se okrenete oko sebe, vidite na šta liči fasada u našem gradu, da je  puna nekih raznih poruka, murala, žvrljotina. Smatramo da na javnoj instituciji koja gleda na parkić za decu ne bi trebalo da stoje nikakve poruke koje nisu namenjene deci i to je bio cilj naše akcije", kazala je ona.

AP/Darko Vojinovic

 

Vladimir Arsenijević iz Udruženja "Krokodil" kaže da je zabriinut za stanje javnih prostora i da je park pun pikavaca, kesa, raznog otpada, te da taj prizor ne ostavlja dobar utisak na građane i strance koji posećuju prestonicu.

"Za nas je sve to deo jedne priče - nehigijena prostora i neprikladni sadržaji koji se pojavljuju u tim prostorima, tako da smo odlučili da se okupimo oko zajedničke ideje, da zasučemo rukave i počistimo park", kazao je on.

AP/Darko Vojinovic

 

On je dodao da je cilj da se postavi tabla sa natpisom - park Dušana Jovanovića, dečaka romske nacionalnosti kojeg su ubili skihendi 1997. godine.

"Ideja je da se nastave razgovori sa opštinom da se tom zidu da namena koja će biti prilagođena parku i da se on oslika uz dozvole sadržajima koji će biti prijatni dečijem oku", kazao je on.

Komentari (0)

Srbija