Društvo

Tiodorović: Treća doza - da, kada - zavisi od rezultata studija

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2021

-

16:20

Tiodorović: Treća doza - da, kada - zavisi od rezultata studija
Tiodorović: Treća doza - da, kada - zavisi od rezultata studija - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Da će biti treće doze vakcine protiv koronavirusa, to je sigurno, ali kada će se to dogoditi, zavisi od rezultata studija koje se sprovode u svetu, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.


"Mi svakako pratimo kako one napreduju, kao i preporuke SZO. S druge strane, sve zanima da li će se mešati vakcine. To takođe u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo, jer ne postoji zvaničan stav o tome, ali tako nešto je svakako moguće", rekao je Tiodorović za Blic.

Kako kaže, svi pričaju o mešanju vakcina, ali niko nije doneo konačnu odluku o tome kada će biti treće doze i da li će biti drugačija vakcina od one prethodne dve koje su primili.

"Činjenica je da svi razmisljaju o tome da kombinuju, jer imunolozi kazu da su bolji odgovori kada se kombinuju doze, ali to su sve razmatranja i ništa nije zvanično. Studije se rade u svetu, znam da se razmatra kombinacija Fajzer i Astra Zeneke. U Rusiji se takođe razmatraju kombinacije, ali opet to niko nije zvanično objavio", rekao je Tiodorović.

On je dodao da je moguće da će krajem godine biti vakcinacije trećom dozom za one koji su primili u januaru, mada, prema njegovoj proceni, treća doza će se ipak davati tek pocčetkom naredne godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija