Društvo

Šapić: Stari savski most kočnica razvoju Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2023

-

22:25

Šapić: Stari savski most kočnica razvoju Beograda
Šapić: Stari savski most kočnica razvoju Beograda - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da jedva čeka početak gradnje novog savskog mosta i da Beograd saobraćajno više ne može da funkcioniše sa Starim savskim mostom koji je, kako je rekao, kočnica razvoju grada.

Na konferenciji za novinare nakon obilaska renoviranog Omladinskog pozorišta ''Dadov'', Šapić je rekao da, pored početka gradnje Novog savskog mosta, jedva čeka i raščišćavanje prostora gde je bila fabrika Rade Končar da bi se izgradila jedna nova saobraćajnica i potpisivanje ugovora o novom tunelu koji će ići od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana.

"Beograd se toliko razvio da više ne može da izdrži saobraćajno. Ukoliko ove saobraćajne stvari i metro ne završimo, Beograd neće moći da funkcioniše. Mi moramo da dođemo da toga da metro postane glavni vid prevoza u gradu i do većeg broja protočnih mostova i tunela", poručio je Šapić.

On je objasno da se prostor na kome je bila fabrika Rade Končar raščišćava da bi se izgradila nova saobraćajnica, da žele da produže Bulevar Zorana Đinđića do Vladimira Popovića i da tu konačno bude jedno veliko čvorište, da se rastereti usko grlo koje je kod TC "Ušće", koje je, kako je rekao, sada često praktično nepremostivo.

S druge strane, ističe, ideja o tunelu datira još od 1955. i to će to biti veliki saobraćajni projekat koji menja saobraćajnu arhitekturu grada.

"Paralelno sa završetkom te tri stvari, doći će i prva linija metroa, tako da to praktično neće više biti isti grad", poručio je Šapić. Što se tiče rušenja Starog savskog mosta, Šapić je rekao da ga ne bi rušili da je bilo mesta za drugi most na bilo kom drugom delu reke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija