Društvo

Mirović: Gradski stadion u Zrenjaninu u funkciji do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

14:11

Mirović: Gradski stadion u Zrenjaninu u funkciji do kraja godine
Mirović: Gradski stadion u Zrenjaninu u funkciji do kraja godine - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Pokrajinska vlada obezbedila je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, 250 miliona dinara za drugu fazu radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

Tako će taj grad dobiti stadion po UEFA standardima, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

"Nastavljamo sa izgradnjom, obnovom i rekonstrukcijom objekata sportske infrastrukture širom Vojvodine - u Inđiji, Mačvanskoj Mitrovici, Crepaji, a narednih dana počinju radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

On je podsetio da se investicija realizuje zajedno sa lokalnom samoupravom  i da predstavnik izvođača radova tvrdi da će stadio biti gotov do kraja godine.

"Imamo garancije i obećanja da ćemo do tada stadion pustiti u funkciju. Sredstva su obezbeđena, procedure su za prve dve faze završene, treća nas očekuje u narednih 30 dana i nema razloga da taj posao ne obavimo onako kako smo planirali. Verujem da ćemo moći da se ponosimo stadionom i, pre svega, sportistima koji će ovde trenirati u narednom periodu. Minulih decenija u Zrenjaninu su stasavali neki od najpoznatijih sportista u našoj zemlji, pa ćemo moći da kažemo da smo stvorili uslove za uspehe takvih asova i u budućnosti“, kazao je Mirović.

Zrenjanin je, prema njegovim rečima, grad koji se ubrzano razvija i njegovi privredni potencijali jačaju.

"Očekujem da će i kompanija ′Linglong′ svoje prve gume isporučiti iz proizvodnih traka u prvoj polovini godine. To će biti snažan podsticaj za razvoj Zrenjanina. Očekujemo i snažan podsticaj iz Vlade Srbije, o tome je govorio i predsednik Vučić, da će na kraju ove, a najkasnije na početku sledeće godine, početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada", rekao je Mirović. 

Prema njegovim rečima, Zrenjanin je privredni i društveni centar srednjeg Banata i važna privredna tačka budućeg razvoja čitave naše zemlje.

„Završetkom ovog stadiona dobićemo moderan i jedinstven sportski kompleks sa stadionom i dve hale, koji zadovoljava međunarodne standarde. Uz podršku Pokrajinske vlade, Grad Zrenjanin razvija se i u oblastima zdravstva, obrazovanja i kulture“, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura, a prenosi Pokrajinska vlada..

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.
 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Pobesneli Laloš

02.03.2023 17:20

Kada će 20 godina žedni Zrenjaninci konačno dobiti vodu za piće? Da li išta rekao o završetku izgranje regionalne bolnice za koju su građanima uzimali četiri samodoprinosa? Možda je nešto rekao o neuređenim jezerima?

Srbija