Društvo

I danas prolećeno vreme, temperatura do 19 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/03/2023

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas će, kao i juče, biti prijatno i toplo vreme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 19 stepeni. 

"Dan, ali i nedelju pred nama obeležiće južni vetar i prijatno toplo vreme. Ipak, meteoropate će, upravo zbog ovog južnog strujanja, imati tegobe u vidu glavobolje i promenljivog raspoloženja", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

Kišonosni oblaci daleko su od nas, ali atmosfera iznad Srbije nije stabilna, i to zbog toplog vazduha koji prelazi do vodene površine, pa do naših predela stiže topao i vlažan. 

"Poneka kap kiše danas se očekuje jedino u Vojvodini, jer će na ovom području biti srednje pa i niske oblačnosti, uglavnom altostartusa. U ostalim predelima ostaje suvo i pretežno vedro", dodaje Lazarević.

Vetar i dalje duva iz južnog pravca i tako će ostati do kraja dana.

Sutra na očekuje još toplije vreme, i četvrtak će biti najtopliji dan u nedelji. Nakon toga, temperatura će biti u blagom padu, ali će to i dalje biti vrednosti  iznad proseka za ovo doba godine.

"Ono što je važno napomenuti, jeste da će od četvrtka svakodnevno biti uslova za slabu, povremenu kišu ali i grmljavinu. Tako da od sutra, ukoliko ne želite da pokisnete, nosite kišobran sa sobom", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija