Društvo

Spremite kišobrane: RHMZ najavio pljuskove sa grmljavinom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/03/2023

-

07:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Za danas se u drugom delu dana očekuju kiša i grmljavina, ali će bez obzira na to ovo biti najtopliji dan u sedmici, sa maksimalnom temperaturom do 21 stepen. Iz RHMZ najavljuju da će padavine od popodneva lokalno biti izraženije (uz količinu od 10 do 20 mm, lokalno i više) prvo u Vojvodini, a sredinom dana i posle podne padavinska zona preko Beograda, Šumadije i Pomoravlja će se premeštati dalje na istok i jugoistok.

"Ukoliko ste loše spavali, osećate se malaksalo i nervozno može biti da je do vremena. Naime, danas nas očekuje veoma nepovoljna biometeorološka situacija, tako da se savetuje dodatna opreznost naročito ukoliko ste učesnik u saobraćaju", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

Dodaje da su kišonosni oblaci sve su bliži Srbiji, pa da sa juga stiže i pesak koji će usloviti "krvavu kišu" - poptpuno bezazlen meteorološki fenomen koji nosi crveni ili žuti pustinjski pesak iz Sahare. 

"Prolećna teperatura zasluga je južnog vetra, koji će duvati sve jače. U narednim satima biće vetrovito, duvaće pojačan jugozapadni vetar", dodaje Lazarević.

Od sutra se oćekuje svežije vreme uz kišu i gmljavinu svakodnevno.

"Ulazimo polako u prolećni period, koji karakteriše velika nestabilnost, pa će kiša, grmljavina i pljuskovi biti česta tema u vremenskoj prognozi narednih dana", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija