Društvo

Zbog renoviranja u Ljermontovoj, Uprava za upravne poslove od danas privremeno u zgradi SIV 3

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2023

-

09:15

Zbog renoviranja u Ljermontovoj, Uprava za upravne poslove od danas privremeno u zgradi SIV 3
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Delatnosti iz oblasti Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova od danas će se obavljati u zgradi SIV 3, na Novom Beogradu, na adresi Omladinskih brigada 1, zbog rekonstrukcije objekta u Ljermontovoj ulici koja će trajati godinu dana.

Organizacija i radno vreme se neće menjati na novoj lokaciji.

“Iselili smo se iz objekta u ulici Ljermontova 12a zbog rekonstrukcije objekta. Radovi će trajati oko godinu dana”, rekla je za Tanjug Dragana Đokić, načelnik Odeljenja za registraciju vozila i vozačke dozvole PU za Grad Beograd. 

Navela je da će se na toj lokaciji obavljati poslovi iz isključive nadležnosti Uprave za upravne poslove, kao što su izdavanje uverenja o prebivalištu građana, oglašavanje putnih isprava nevažećim, zatim registracija vozila diplomatsko-konzularnih predstavništava, prva registracija motocikala, priključnih i vozila van gabarita, izdavanje probnih vozačkih dozvola, zamena i duplikati probnih vozačkih dozvola i izdavanje inostranih vozačkih dozvola.

Prema njenim rečima, za sve ostale vrste poslova koji spadaju u redovne vrste posla, kao što su izdavanje ličnih dokumenata, registracija motornih vozila, kao i zamena izdatih vozačkih dozvola, građani mogu da podnesu zahtev u bilo kojoj policijskoj stanici, kojih ima 17 na teritoriji Beograda, plus 10 policijskih ispostava, bez obzira na to na kojoj su opštini prijavljeni. 

“Radno vreme je od 7.30 do 20 časova i subotom od 7.30 do 15.30, radno vreme nije menjano, radimo kao što smo radili i na adresi Ljermontova 12a”, rekla je Đokić. 

Dodala je da, zavisno od zahteva koji se podnosi, čekanja nisu bila duža od 15 minuta. 

"Malo je veće interesovanje za izadavanje probnih i zamenu probnih vozačkih dozvola do pola sata, ali trudimo se da sve svoje raspoložive kapacitete upotrebimo kako bi građani što pre rešili svoje zahteve i zaobišli sve gužve”, rekla je Đokić. 

Komentari (0)

Srbija