Društvo

Vremenski rolerkoster: Danas i do 23 stepena, sutra osetan pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/03/2023

-

07:55

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U ranim jutarnjim satima temperatura se kretala od -2 stepena u Vranju, pa do 9 stepeni u Loznici, dok će slična raspodela biti i u ostatku dana - na jugu i istoku zemlje biće do 15 stepeni, a na zapadu i do 23 stepena Celzijusa.

Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope donose nam periodičnu smenu sunčanih i kišnih dana, pa će još danas biti suvo, pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a sutra već dolazimo pod uticaj ciklona, što će usloviti zahlađenje sa kišom, kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

Južni i jugoistočni vetar danas je u pojačanju, pre svega u košavskom području gde će povremeno dostizati i olujnu jačinu.

"U večernjim satima i tokom noći sa zapada nam stižu kišonosni oblaci koji će se iznad naše zemlje zadržati sutra tokom celog dana. Osim kiše, ciklon nam donosi hladnu vazdušnu masu praćenu jakim severozapadnim vetrom", ističe Gojković.

Pad temperature biće osetan, a dnevne vrednosti se neće bitnije razlikovati od jutarnjih.

Maksimalna dnevna temperatura sutra kretaće se od 8 do 12 stepeni, ali će se zbog jakog vetra činiti da je hladnije od izmerenih vrednosti. Kiša će sutra na planinama prelaziti u susnežicu i sneg, a u četvrtak ujutro slab sneg će padati ponegde i u nižim predelima južne Srbije. 

Od petka se očekuje ponovo sunčano i suvo vreme, a stabilizacija će doneti novo otopljenje. 

"Zbog nagle promene vremena i velike temperaturne razlike, danas i sutra budite posebno oprezni u svakodnevnim aktivnostima. Od meteoropatskih reakcija moguća je glavobolja, bolovi u mišićima i razdražljivost", kaže Gojković.

Komentari (0)

Srbija