Društvo

Ikea povukla iz prodaje dečiju igračku

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

10:10

Ikea povukla iz prodaje dečiju igračku
Ikea povukla iz prodaje dečiju igračku - Copyright IKEA

veličina teksta

Aa Aa

IKEA je danas saopštila da povlači BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno,  zbog potencijalne opasnosti od gušenja. IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno, da prestanu da je koriste i da kontaktiraju s kompanijom IKEA za pun povraćaj novca.

"Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato preduzimamo mere predostrožnosti i povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno, zbog potencijalne opasnosti od gušenja. IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju", navedeno je u saopštenju. 

Kako je istaknuto, uprkos tome, primetili su da mali zakivci na igrački mogu da se olabave, što dovodi do potencijalne opasnosti od gušenja, posebno kod manje dece, i ističu da zbog toga povlače BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno.

"BLÅVINGAD igra pecanja, raznobojno, može se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA uz pun povraćaj novca. Dokaz o kupovini, račun, nije potreban. IKEA se izvinjava zbog neprijatnosti koje bi ovo povlačenje moglo da izazove", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija