Društvo

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije: Trebalo bi uvesti porez na pse, vlasnici odgovorni za napade

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

09:21

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije: Trebalo bi uvesti porez na pse, vlasnici odgovorni za napade
Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije: Trebalo bi uvesti porez na pse, vlasnici odgovorni za napade - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmud al Dagistani, smatra da bi trebalo uvesti porez na pse i navodi da mnoge evropske zemlje imaju ovaj porez, bez obzira na to o kojoj veličini psa je reč.

"Sećam se da su šezdesetih godina postojali punktovi za vakcinaciju pasa. Svaki vlasnik bio je obavezan da vakciniše psa, plus da plati određeni iznos kao porez. Ako treba da se plati porez za psa, ja sam za to. Neka bude 1.000, 2.000, 3.000 dinara. Pomnožite to sa sa brojem vlasnika, pa neka ih je 400.000, vidite kolika je to suma novca", rekao je Dagistani za današnju "Politiku".

Na opasku da bi uvođenje poreza moglo da dovede do toga da veliki broj vlasnika pasa, zbog dodatnog troška, izbaci ljubimce na ulice, Dagistani je rekao da bi to moglo lako da se reši, pošto su psi čipovani i zna se ko su im vlasnici pa bi oni morali da plate kaznu. Od tog novca bi se, prema njegovim rečima, finansirali azili za pse.

Dagistani smatra i da bi trebalo pojačati rad komunalnih službi koje bi kontrolisale vlasnike pasa koji svoje ljubimce slobodno šetaju, a zapitao je i zašto komunalni policajci ne kažnjavaju vlasnike koji bez zaštitne korpe i povoca šetaju ljubimce i izneo stav da bi takvi vlasnici trebalo da se kažnjavaju.

"Potrebno je primeniti zakon, pooštriti kazne, kako novčane, tako i zatvorske, jer su očigledno slabe", rekao je Dagistani.

Smatra da je za svaki incident u kome učestvuje pas, kriv vlasnik, jer, kako je rekao, ako je neko rešio da uzme psa iz ljubavi za sebe ili dete, mora i da brine o njemu,

Preporuka za vas

Komentari (2)

Dragan

10.04.2023 11:24

Za sekretara kinološkog saveza Mahmuda, sve reči ''pohvale''. Odmah da podnese ostavku i da se izgubi u nepoznatom pravcu. Političar, a ne ljubitelj životinja, uvodi porez na naše ljubimce. Sramota !

Djole

10.04.2023 22:09

Treba uvesti porez , na glupost, koje ovaj izgovara!

Srbija