Društvo

Kurti i Osmani uputili čestitke povodom Uskrsa

Komentari

Autor: FoNet

16/04/2023

-

13:52

Kurti i Osmani uputili čestitke povodom Uskrsa
Tanjug/AP/Olivier Douliery - Copyright Tanjug/AP/Olivier Douliery

veličina teksta

Aa Aa

Neka duh Vaskrsa svima vama, našim građanima, podari mir, pravdu i blagostanje, poručio je kosovski premijer Aljbin Kurti čestitajući Uskrs svim građanima Kosova pravoslavne veroispovesti. Čestitke je uputila i kosovska predsednica Vjosa Osmani.

Našu brigu o vama, pravoslavnim vernicima, nastavićemo i kroz dalje garantovanje osnovne slobode veroispovesti, kao i vaše opšte bezbednosti, navodi se u čestitki Kurtija na srpskom jeziku.

"Želim vam da praznke provedete u radosti i miru, zajedno sa svojom porodicom i komšijama, da duh Vaskrsa svima vama, našim građanima, podari mir, pravdu i blagostanje. Srećan Vaskrs", poručio je Kurti. 

Osmani je čestitajući Uskrs svim pravoslavnim vernicima poželela da u svakoj porodici vladaju mir i poštovanje.

"Uskrs je praznik vaskrsenja, nade i prilika da se sa svima podeli radost i nada. Praznici su manifestacija opšteljudskih vrednosti, humanosti i solidarnosti, koji ulivaju nadu u budućnost", poručila je Osmani, prenosi RTK.

Neka ovaj praznik dokaže naš duh solidarnosti, razumevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja, istakla je kosovska predsednica.

Reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da ne treba da brine o Srbima.

"Samo ti  nemoj da brineš o Srbima. Kada ti “brineš” imamo duplo više etničkih napada, četiri Srbina, među kojima i deca, su upucana, naše crkve i grobovi se skrnave, a Srbi se hapse bez dokaza. Imaju Srbi svog predsednika Vučića koji o njima brine i pomaže ih", napisao je Petković na Tviteru.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija