Društvo

Na Avali obeležen Dan planete Zemlje, u međunarodnoj akciji čišćenja učestvovalo više od 100 studenata

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2023

-

11:27

Na Avali obeležen Dan planete Zemlje, u međunarodnoj akciji čišćenja učestvovalo više od 100 studenata
Na Avali obeležen Dan planete Zemlje, u međunarodnoj akciji čišćenja učestvovalo više od 100 studenata - Copyright TANJUG/Jovana Perović

veličina teksta

Aa Aa

Na Avali je danas obeležen Dan planete Zemlje, potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i međunarodnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od sto studenata. 

"Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima, ali i razmena iskustva i znanja kako zaposlenih, tako i asistenata i profesora", rekao je državni sekretar ministarstva Aleksandar Dujanović, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

TANJUG/Jovana Perović

"Dan planete Zemlje u Ministarstvu zaštite životne sredine obeležava se svaki dan rezultatima. Ministarstvu je prioritet primarna selekcija otpada, krenuli smo u izgradnju regionalnih centara za upravljanje otpadom i transfer stanica", dodao je Dujanović.

Pored Dujanovića, obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su i dekan Šumarskog fakulteta Branko Stajić, dekan Tehnološko–metalurškog fakulteta  Petar Uskoković, dekan Biloškog fakulteta Ljubiša Stanisavljević i dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Svetozar Krstić.

U akciji primarne separacije otpada, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru "Radojka Lakić".

Komentari (0)

Srbija