Društvo

Oduzeta dva pištolja i 39 metaka tokom Exita, policija kod 210 osoba pronašla drogu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2021

-

16:23

Oduzeta dva pištolja i 39 metaka tokom Exita, policija kod 210 osoba pronašla drogu
Nastup Darka Rundeka i Ekipe - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Tokom četiri dana Exit festivala, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, policija je kod 210 osoba pronašla drogu, među kojima je 125 stranih državljana, a takođe su zaplenjena dva pištolja i 39 metaka.

U saopštenju MUP se navodi da je policija zaplenila tokom Exita amfetamin, marihuanu, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, ali i vagice za precizno merenje, kao i "novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika".

U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 220 vozača, a zadržano 47, dodaje se.

Navodi se i da je policija zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihokativnih supstanci. U ovim kontrolama policija je oduzela kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

"Zahvaljujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni", rekao je Vulin.

On je dodao da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

"Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu. Naša zemlja neće biti sigurno mesto za narko-dilere", rekao je i poručio da nema velikih i malih narko-dilera, kao što nema lakih i teških droga.

 

Komentari (0)

Srbija