Društvo

Suspendovana vaspitačica nakon što je detetu u vrtiću slučajno povređen prst

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

25/04/2023

-

19:07

Suspendovana vaspitačica nakon što je detetu u vrtiću slučajno povređen prst
Suspendovana vaspitačica nakon što je detetu u vrtiću slučajno povređen prst - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Detetu koje je 20. aprila povređeno u jednom beogradskom vrtiću odmah je ukazana prva pomoć i pozvana Hitna pomoć, a protiv vaspitačice koja mu je slučajno povredila prst pokrenut je disciplinski postupak i ona je suspendovana do okončanja postupka, saopštila je danas Gradska uprava.

Kako se navodi, dete se povredilo tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i povredila mu palac desne ruke.

"Istog trenutka detetu je ukazala prvu pomoć sestra na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan je Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gde je dežurni lekar savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj", navodi se u saopštenju.

Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU "Zvezdara" odvedeno u Dečju kliniku, a nakon pregleda procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta.

Tokom disciplinskog postupka protiv vaspitačica utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mere, a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvetne inspekcije, navodi se u saopštenju

Ovim povodom danas se oglasilo i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je saopštilo da je naložilo PS Zvezdara da se u daljem postupanju uzme izjave od vaspitačice, majke povređenog deteta, kao i da da se pribavi video nadzor iz vrtica kada se povređivanje dogodilo.

Tužilaštvo je navelo i da je potrbno da se pribavi medicinska dokumentacija na okolnosti vrste i težine nastalih povreda kod deteta.

Nakon toga, kako su saopštili, proceniti i doneti odluku da li ima elemenata nekog krivičnog dela ili se radi o nesrećnom slučaju.

Komentari (0)

Srbija