Društvo

Žigmanov: Ukoliko se utvrdi da je tačno, nasilje nad migrantima je brutalni prekršaj

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2023

-

11:47

Žigmanov: Ukoliko se utvrdi da je tačno, nasilje nad migrantima je brutalni prekršaj
Žigmanov: Ukoliko se utvrdi da je tačno, nasilje nad migrantima je brutalni prekršaj - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je danas, povodom snimaka u medijima na kojima pripadnici policije navodno sprovode nasilje nad migrantima u dva grada Srbije, da su takva postupanje, ukoliko se utvrdi da su istinita, brutalni prekršaji, koji nisu u funkciji ljudskih prava.

"Pratimo informacije koje sadrže elemente da je bilo neprimerenog oblika i načina postupanja pripadnika policije, videli smo da je MUP preduzeo korake da utvrdi istinitost tih informacija", rekao je Žigmanov novinarima u Palati Srbija odgovarajući na pitanje da li će resorno Ministarstvo reagovati povodom snimaka koji su izašli u medijima, a na kojima se vidi navodno spovođenje nasilja policije nad migrantima u Somboru i Malom Zvorniku.

Dodao je da veruje u institicije sistema i da će interna provera informacija sa snimaka utvrditi istinu, te da će postupanje koje usledi biti adekvatno.

Naveo je da je reč o situacijama koje su izolovane, a ne učestala pojava u društvu.

Dva snimka koja su se proširila društvenim mrežama prikazuju navodno nasilje policije u Srbiji nad izbeglicama i migrantima u dva grada na severu i zapadu zemlje.

Prvi snimak za koji se navodi da je iz Malog Zvornika na granici Srbije i Bosne i Hercegovine prikazuje dve osobe koje kleče pored kamiona, a koje udara jedan od dvojice uniformisanih ljudi.

Uz ovaj, na društvenim mrežama pojavio se i snimak za koji se navodi da je nastao u izbegličkom kampu u Somboru na severu Srbije.

Na tom snimku, koji je na Instagram stranici objavilo udruženje MVI (Medical Volonteers International Serbia) vidi se kako uniformisani policajci prebijaju dvojicu izbeglica, dok veća grupa njih beži.

Komentari (0)

Srbija