Društvo

Labović: Popunjeno više od 80 odsto smeštajnih kapaciteta za prvomajske praznike

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

10:16

Labović: Popunjeno više od 80 odsto smeštajnih kapaciteta za prvomajske praznike
Labović: Popunjeno više od 80 odsto smeštajnih kapaciteta za prvomajske praznike - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap, Dušan Aničić, Tara Radovanović, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za prvomajske praznike popunjeno je više od 80 posto smeštajnih kapaciteta, rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i pozvala one koji već nisu odabrali neku destinaciju da to učine.

Prema njenim rečima za prvomajske praznike potražnja je zaista velika.

''Moram da napomenem i da je za Uskršnje praznike popunjenost kapaciteta bila zaista dobra, a sada za prvomajske praznike prema informacijama koje mi imamo i sa drugih destinacija, ne samo iz Beograda, u ovom trenutku, po rezervacijama više od 80 posto kapaciteta je popunjeno'', izjavila je Labović i dodala da inostrani turisti na prvom mestu traže smeštaj u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. 

Kako je rekla, kada su domaći turisti u pitanju na prvom mestu je potražnja za banjskim smeštajnim kapacitetima i za odmorom na planinama odnosno za ruralnim turizmom i aktivnim boravkom i odmorom u prirodi.

''Pozivamo one koji već nisu odabrali neku destinaciju za prvomajske praznike da ima još malo vremena da to učine'', izjavila je Labović.

U Srbiji je u martu ove godine u odnosu na mart 2022. broj dolazaka turista bio veći je za 19,0 odsto, a broj noćenja za 14,7 procenata, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, a broj noćenja domaćih turista porastao je za 8,5 odsto, a stranih za 22,7 procenata.

Od banja u prvom tromesečju 2023. godine najposećenije su bile Vrnjačka Banja i Sokobanja, od planinskih centara Zlatibor i Kopaonik, dok su od ostalih mesta bili najposećeniji Beograd i Novi Sad.
 

Komentari (0)

Srbija