Društvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Propisati obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2021

-

11:32

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Propisati obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika
Liga socijaldemokrata Vojvodine: Propisati obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije da u najkraćem roku propiše obaveznu imunizaciju  za sve zaposlene u zdravstvu.

Kako se navodi u današnjem saopštenju ove partije, usporavanje procesa vakcinacije i porast broja zaraženih naterale su vlasti u Italiji da uvedu obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike, a isto je najavila i Grčka, a, kako podsećaju iz LSV, i predsednik Francuske Emanuel Makron tražio je hitnu pripremu za donošenje slične mere.

"Država Srbija mora povući konkretne korake koji će sprečiti porast broja zaraženih i oslabiti najavljeni četvrti talas", navodi u saopštenju generalni sekretar te stranke Bojan Kostreš.

On tvrdi da je zbog procenta vakcinisanih u Srbiji, koji, prema njegovim rečima ni izbliza ne garantuje  kolektivni  imunitet jasno da se ponovo može doći u situaciju u kojoj su potrebne restriktivne mere

"Nažalost, jasno je da je veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta koji snažno deluje u Srbiji. Još je gore što je tu kampanju "prigrlio" i jedan deo zdravstvenih radnika", kaže Kotreš.

Komentari (0)

Srbija