Društvo

Raste nivo reka i u Srbiji: U nevremenu koju je pogodilo Novi Sad dvoje povređeno, poplavljene kuće u Koceljevi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2023

-

09:08

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim delovima Srbije. Pripadnici MUP-a intervenisali su u više mesta. Dve osobe su povređene tokom nevremena u Novom Sadu, a u Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća.

U ovim trenucima se u Novom Sadu saniraju posledice obilnih padavina, javlja reporter Euronews Srbije iz tog grada. Jučerašnje scene, međutim, bile su drugačije, ulice su bile potpuno poplavljene, a automobili zaglavljeni u vodi. 

Do incidenta u kome su povređene dve osobe došlo je ispod nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, kada je vozilo ostalo zaglavljeno u velikoj bari, nakon čega su pripadnici MUP i vatrogasci morali dve osobe da evakuišu.

Te dve osobe su se žalile na promrzline, ali nije bilo potrebe za ambulantnim ili bolničkim zbrinjavanjem, potvrđeno je za novosadski Radio 021. Deonica gde se ovo desilo nije prohodna trenutno i sanira se. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

RHMZ upozorava na rast vodostaja

Stanovnike Srbije u pojedinim oblastima očekuju, potencijalno, novi problemi. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj sutra, 19. maja, prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Iz MUP su sinoć saopštili da su intervenisali na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Pored toga što su vatrogasci-spasioci evakuisali dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, evakuisana je još jedna osoba u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata, stoji u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Iz policije su rekli da nema ugroženih lica, kao i da je u Koceljevi došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je na svom Instagram profilu napisao sinoć da je strašno nevreme pogodilo Novi Sad i napravilo zastoje u saobraćaju, kao i da su sve komunalne službe bile na terenu i radile na otklanjanju i saniranju nastale štete.

Padao grad veličine klikera

U Zrenjaninu i okolini palo je tokom večeri oko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Zbog toga je saobraćaj bio usporen na raskrsnicama i kritičnim mestima u gradu gde kišna kanalizacija ne može da primi svu vodu.

Problema je bilo u naselju Mala Amerika kod zgrade Suda, na raskrsnici ulice Cara Dušana i magistrale, u naselju Četvrti jul, na Novoj pijaci. Padao je i grad veličine klikera, a nakratko je centar grada bio bez struje. Obilne padavine su nanele štetu izniklim usevima, koji su ostali u blatu i vodi.

Područje užičkog sela Karan u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše što je dovelo do bujica koje su dovele do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije Grada Užica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

"Došlo je do začepljenja propusta i nemogućnosti da voda nastavi dalje svojim tokom pa je došlo do izlivanja na put i ulazak vode u jedan broj objekata", rekao je Militarov i istakao da ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi.

Pogledajte vremensku prognozu za naredne dane: 

Euronews TV

 

 

Komentari (0)

Srbija