Društvo

Protest u Odžacima zbog vaspitača za koga se sumnja da je nedozvoljeno fotografisao decu: Pravda nije zadovoljena

Komentari

Autor: Petar Alimpijević

18/05/2023

-

18:11

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Grupa građana okupila se danas u 17 časova na protestu u Odžacima, nakon što je vaspitač u vrtiću u ovom gradu, kako se sumnja, nedozvoljeno fotografisao decu.

Vaspitač je nakon ovog slučaja priveden i on se tereti za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Euronews Srbija

 

 

Nakon toga i direktorka vrtića je podnela ostavku.

Roditelji koji su se danas sa decom okupili na gradskom trgu u Odžacima kažu da ovim činom žele da pokažu da pravda i dalje nije zadovoljena jer pred zakonom nisu odgovarali svi koji su osumnjičenog vaspitača postavili na tu poziciju.

Tinja Šipoš, učesnica skupa kaže za Euronews Srbija da je roditelji nisu dobili odgovore koje su tražili.

Ona ponavlja da je direktorka vrtića podbela ostavku, ali da je ona je samo jedna u nizu karika.

"Smatramo da nije samo ona odgovorna, da ga nije ona jedina dovela na posao. Postoji niz karika od kojih treba da dobijemo odgovore, da dobijemo uvid šta je prosveta inspekcija našla, da li su našli neka neslaganja u radu, mislim da ovoj deci duguju odgovore. Nisu samo vaspitačice I direktorka vrtića odgovorni. I oni treba nešto da kažu", navodi Šipoš.

Kako navodi sa decom rade tri vrsna psihologa.

"Ispituju ih, saznaju nove činjenice, veoma potresne. Ti psiholozi su plakali, nisu znali šta ih je snašlo, nisu prošli u svojoj karijeri ovako nešto. Jako potresne priče dece stoje iza njih. Neka deca se još boje, ne pričaju sve. Deca hoće da idu u vrtić, vole, to je bila njihova zona. Vaspitači koji su radili sa našom decom su fini I divni I niko njih ne napada, oni stvarno dobro rade, ali su napravljeni propusti za koje sad neko mora da odgovara", navodi Šipoš.

Komentari (0)

Srbija