Društvo

Milićević o skraćenju školske godine: Najbolja odluka za decu, završeno 95 odsto programa

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2023

-

14:50

Milićević o skraćenju školske godine: Najbolja odluka za decu, završeno 95 odsto programa
Milićević o skraćenju školske godine: Najbolja odluka za decu, završeno 95 odsto programa - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

V.d. ministra prosvete u Vladi Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da je već 95 odsto školskog nastavno-naučnog programa završeno, kao i da je zbog toga doneta odluka Vlade da školska godina bude završena 6. juna jer i sam zakon predviđa odstupanje od 5 procenata.

"Školska godina završena je ne samo u OŠ Vladislav Ribnikar već i u ostalim školama jer je postajala bojaznost roditelja i u drugim školama i zbog toga je završena školska godina i u drugim školama i smatram da je ova odluka najbolja moguća prvenstveno za decu", rekao je Milićević za TV Prva.

On je dodao da odluka o završetku školske godine 6. juna nije samo rezultat njegovog prvog dana boravka u Ministarstvu prosvete. 

"Dugo su se vodili razgovori između roditelja iz škole 'Vladislav Ribnikar' sa predstavnicima državnog rukovodstva i sa predsednikom i ti razgovori su bili jako teški, jako mučni, jer su roditelji još na početku tražili da se prekine sa nastavom", rekao je Milićević.

Milićević je dodao i da je nakon donošenja odluke Vlade Srbije prosleđeno uputstvo svim osnovnim i srednjim školama kako nastavnici treba da se ponašaju kada je reč o zaključivanju ocena do 20. juna.

"Nastavnici predlažu ocene roditeljima i učenicima, ukoliko roditelji i učenik nisu zadovoljni ocenom onda se traži modalitet, vreme i način da učenik može da popravi ocenu ukoliko pokaže bolje znanje do 20. juna", rekao je Milićević.

On je dodao da je odluka Vlade da se započne rekonstrukcija škole, da jedan deo bude memorijalni centar i u zavisnosti od toga koliko bude trajala rekonstrukcija tražiće se modaliteti kako učenici mogu na adekvatan način da nastave školovanje.

Kada je reč o smeni direktorke OŠ Vladislav Ribnikar, Milićević ističe da je obavljen inspekcijski nadzor i da je sačinjeno sedam primedbi.

"Sada je na direktorki škole da odgovori na primedbe koje su upućene, a nakon toga će biti doneta odluka, a tu odluku donosi Ministar prosvete“, rekao je Milićević.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija