Društvo

Šapić: Beogradski srednjoškolci od danas mogu da preuzmu kartice za prevoz

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

09:22

Šapić: Beogradski srednjoškolci od danas mogu da preuzmu kartice za prevoz
Šapić: Beogradski srednjoškolci od danas mogu da preuzmu kartice za prevoz - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će od danas svi učenici beogradskih srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda moći da preuzmu svoje kartice za besplatno korišćenje javnog prevoza.

Potrebno je da srednjoškolci odu do bilo koje od beogradskih opština i na šalteru Grada Beograda prilože đačku knjižicu, a uz nju i zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu ako su punoletni, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je podsetio da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno i da je po prvi put Beograd uveo besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola.

Šapić je rekao da se nada da će srednjoškolcima kartice olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija