Društvo

"Gradska čistoća" danas u akciji suzbijanja krpelja u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

09:56

"Gradska čistoća" danas u akciji suzbijanja krpelja u Beogradu
"Gradska čistoća" danas u akciji suzbijanja krpelja u Beogradu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine beogradske "Gradske čistoće" će tokom današnjeg dana sprovesti akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama. 

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10:00 do 14:00 časova i obuhvatiće javne zelene površine na teritoriji opštine Sopot, u mestima Sopot, Ralja i Trešnja, navedeno je u saopštenju tog javno komunalnog preduzeća.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova.

Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. 

U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

"Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana", dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija