Društvo

Gužve na granicama: U koloni na Horgošu vozila čekaju tri sata

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

15:37

Gužve na granicama: U koloni na Horgošu vozila čekaju tri sata
Preševo - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnom prelazu Horgoš je trenutno najduže zadržavanje vozila. Na ulazak u našu zemlju čeka se oko 180 minuta, dok je na izlazu situacija nešto bolja i zadržavanje je u proseku oko 20 minuta, saopštila je Uprava carina. 

Na Preševu, preko kojeg uglavnom idu svi oni koji žele na grčko primorje, čeka se do 30 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Na graničnom prelazu Gradina koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, na ulazu uopšte nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta.

Na Batrovcima se na ulazu čeka do 90 minuta, dok na izlazu nema zadržavanja, a kada je reč o prelazu Šid, na ulaz se vozila zadržavaju do 60 minuta, a na izlazu takođe nema zadržavanja.

Uprava Carina

 

U Upravi carina navode da se na najvećem prelazu ka Crnoj Gori - Gostunu na prelazak granice se i na ulazu i na izlazu iz zemlje čeka do 30 minuta. Na Kelebiji za sada nema dužeg zadržavanja na ulazu ni na izlazu, što ne znači da se to neće promeniti već u narednim satima.

"Da je turistička sezona u punom jeku vidljivo je po prilivu ogromnog broja putnika koji u talasima prelaze našu granicu, uglavnom na putu ka nekoj od primorskih destinacija. Najveći pritisak trpe veliki prelazi preko kojih se u našu zemlju ulazi iz Mađarske i Hrtvatske, kao i na oni koji su na putu ka Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, odnosno Grčkoj i Turskoj, a to su pre svega Gradina i Preševo", navode u Upravi carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija