Biznis vesti

Od danas besplatna putarina kroz Severnu Makedoniju: Građani na granici dobijaju karticu sa 760 denara

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2021

-

12:14

Od danas besplatna putarina kroz Severnu Makedoniju: Građani na granici dobijaju karticu sa 760 denara
Od danas besplatna putarina kroz Severnu Makedoniju: Građani na granici dobijaju karticu sa 760 denara - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Svi državljani Srbije koji u Severnu Makedoniju budu dolazili automobilom od  danas, pa do 15. avgusta neće plaćati putarinu. Na granici će dobijati karticu dopunjenu sa 760 denara koju će moći da iskoriste za plaćanje putarine na auto-putu.

Prema odluci Vlade Severne Makedonije, turistima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 elektronskih elektronskih kartica u predstojećoj letnjoj sezoni, a do tog broja su došli na osnovu podataka iz 2019. godine, kada je i registrovano najviše stranih vozila koja su prošla kroz Severnu Makedoniju. 

Vozači prilikom ulaska na Graničnom prelazu Tabanovce dobijaju karticu na kojoj se nalazi 760 denara, što je dovoljno sredstava za korišćenje auto-puta u oba pravca. 

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Tih 200.000 elktronskih kartica za plaćanje putarine na auto-putu koji spaja sever i jug zemlje vladu u Skoplju će, sa izradom i uplaćenom sumom, ukupno koštati 172 miliona denara, odnosno oko 2,8 miliona evra. Građani Srbije će moći da koriste besplatne putarine do 15. avgusta, ali će moći da zadrže M-kartice i nastave da ih koriste dopunjavanjem kredita od najmanje 300 denara. Vladina odluka o oslobađanju putarine za srpske turiste tokom letnjeg perioda doneta je 25. maja, nakon zahvalnice Srbiji za doniranje vakcina", piše makedonski "Fokus".

Vlada u Skoplju odlučila se na ovaj korak u znak zahvalnosti za pomoć koju je Srbija pružila tokom vakcinacije građana Makedonije protiv virusa korona.

Preporuka za vas

Tri grane najtraženije - do kraja godine slobodno kretanje radnika u "mini Šengenu"

Komentari (0)

Biznis