Društvo

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi i kako su izgledali zadaci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/06/2023

-

12:16

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi i kako su izgledali zadaci
REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi i kako su izgledali zadaci - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Mali maturanti danas su polagali test iz matematike u okviru završnog ispita. Juče su polagali test iz maternjeg jezika, dok će u petak rešavati test iz izbornog predmeta.

Završni ispit polagalo je 66.970 učenika, a mesta u srednjim školama ima za oko 75.800 đaka. 

ceo.edu.rs

 

Mala matura 2023 pripremana je uz posebne mere bezbednosti. Pripremu zadataka za završni ispit i štampanje testova radio je Zavod za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja.

ceo.edu.rs

 

Preliminarni rezultati male mature biće poznati do osam sati ujutru 25. juna, a đaci ih mogu videti u matičnim osnovnim školama i na portalu Moja srednja škola.

ceo.edu.rs

 

Za prigovore učenika na preliminarne rezultate rezervisani su 25. i 26. jun. Elektronskim putem se prigovori mogu poslati 25. juna, a dan kasnije mogu se predati u matičnoj školi.

ceo.edu.rs

 

Mala matura je obavezna za sve učenike koji su završili osmi razred, jer je to kruna osnovnog obrazovanja. Đaci ne mogu da padnu na maloj maturi, ali je ostvareni broj bodova važan za upis u željenu srednju školu. Mala matura 2023 ove godine donosi nekoliko novina. Menja se treći test, ali i način bodovanja.  Do sada su đaci polagali kombinovani test koji je sadržao pitanja iz pet predmeta - istorija, geografija, fizika, hemija, biologija. Ove godine biraju između pet ponuđenih predmeta.

Kako su izgledala pitanja na testu iz matematike pogledajte u galeriji

Komentari (0)

Srbija