Društvo

Otac devojčice koja je prodavala krofne kako bi sakupila novac za njegovo lečenje na putu izlečenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/06/2023

-

18:01

Otac devojčice koja je prodavala krofne kako bi sakupila novac za njegovo lečenje na putu izlečenja
Otac devojčice koja je prodavala krofne kako bi sakupila novac za njegovo lečenje na putu izlečenja - Copyright Facebook.com/mojnovisad.com, Instagram.com/kreni.promeni.nsandkreni.promeni

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica Nina Ninković (11) iz Veternika kod Novog Sada danima unazad prodavala je krofne kako bi sakupila novac za lečenje bolesnog oca koji je, zahvaljujući njenoj akciji i podršci koja je podstakla ljude širom Srbije da pomognu, sada na putu izlečenja. 

Nina i njena majka su prethodnih nekoliko dana prodavale krofne u naselju Adice za simboličnih 100 dinara, a nakon što se njena priča pojavila na društvenim mrežama, sve više ljudi želelo je da joj pomogne u ostvarenju želje, pa je podrška ovoj akciji počela da raste. 

Na društvenim mrežama upućen je i poziv svima onima koji su voljni da pomognu u pripremi krofni, na koji se odazvao veliki broj ljudi. 

Nakon ovoga, akciju prodaje krofni devojčica je juče proširila na Novi Sad. Svoj štand postavila je na Trgu Slobode na kome se pojavilo na stotine Novosađana voljnih da pomognu, a red za Ninine krofne nikada nije bio duži. 

Akcija ove devojčice koja je okupila građane širom Srbije završena je uspehom, pošto je navedena suma na sajtu humanitarne fondacije Pokreni život koja je Zoranu bila neophodna za nastavak lečenja sakupljena.

Facebook.com/mojnovisad.com

 

Ninin otac Zoran Ninković, izgubio je vid 2016. godine, a trenutno se suočava sa zdravstvenom situacijom uzrokovanom simpatičkom oftalmijom i panuveitisom, koja njegov život stavlja u opasnost i zbog čega su mu bila neophodna sredstva koja bi mu omogućila dalje lečenje u Moskvi. 

Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu kao i za putne troškove i smeštaj.

Povodom akcije se danas oglasio i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji je rekao da će država pomoći u Zoranovom lečenju. 

Takođe se u ime Ministarstva zdravlja i ministarke, porodici obratila državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja im je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja. 

Komentari (0)

Srbija