Društvo

Ceo dan smena sunca i oblaka, do kraja nedelje promenljivo vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/06/2023

-

07:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Tokom dana temperatura će se kretati oko prijatnih 24 stepena u većini mesta. Vetar ostaje severozapadnog pravca. Duvaće umerenim intenzitetom, u Timočkoj krajini povremeno će biti i pojačan.

"Priliv hladnog vazduha sa severa juče nam je doneo neobično hladno i oblačno vreme. Temperatura u većini mesta nije prelazila 20 stepeni, što je za skoro 10 stepeni ispod proseka", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Nakon prolaska fronta došlo je do porasta vazdušnog pritiska, pa ćemo tako već danas imati više sunčanih perioda. Tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci, a vreme ostaje suvo uz blaži porast temperature. 

"Ovog jutra bilo je veoma hladno za ovo doba godine. Na Kopaoniku je zabaleženo samo 3 stepena, u Sjenici 6, dok je najtoplije bilo u Negotinu sa oko 17 stepeni", ističe Gojković. 

U petak će biti takođe sunčano i još toplije, sa temperaturom oko proseka, 28 stepeni. Prijatno toplo i sunčano vreme ipak neće potrajati, jer već u subotu stižu novi oblaci.

"Trenutni prognostički modeli najavljuju prolazak novog fronta u subotu sredinom dana, kada će pljuskovi i grmljavina zahvatiti prvo zapadne delove zemlje. U subotu će biti veoma toplo, lokalno i preko 30 stepeni, dok u nedelju dolazi do blažeg zahlađenja", ističe Gojković.

Dane vikenda obeležiće promenljivo oblačno i nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima, ali prijatnom letnjom temperaturom.  Pred nama su dva sunčana letnja dana, za vikend nestabilno sa kišom, a početkom sledeće nedelje ponovo vedro i sunčano. 

Komentari (0)

Srbija