Društvo

Vanredna situacija u Priboju zbog požara koji besni već nekoliko dana

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

19:26

Vanredna situacija u Priboju zbog požara koji besni već nekoliko dana
Vanredna situacija u Priboju zbog požara koji besni već nekoliko dana - Copyright Prinstscreen YouTube/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije u tri mesne zajednice - Rača, Banja i Kratovo - usled velikog požara, koji bukti već nekoliko dana u delu pribojske opštine i ugrozio je stanovništvo i imovinu.

U odluci Kriznog štaba, navodi se da je šumski požar načinio štetu većih razmera u tri mesne zajednice, prenele su "Večernje novosti."

Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj, na lokaciji Crni vrh.

Prinstscreen YouTube/MUP Republike Srbije

 

Pozar koji već nekoliko dana gori u pribojskom kraju zahvatio je površinu od skoro 200 hektara.

Gori čamova šuma i nisko rastinje, pa se sa vatrenom stihijom bore vatrogasci iz gotovo celog Zlatiborskog okruga, dodaje se.

Lokalizovan šumski požar kod Nove Varoši


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon višednevne intervencije lokalizovali su šumski požar koji je zahvatio više od 100 hektara površine u mestu Rutoši, kao i na potezu Bakina bara kod Nove Varoši.

U ovoj intervenciji, na dogašivanju požara, učestvuje devet vatrogasaca-spasilaca sa dva vatrogasna vozila i četiri terenska vozila, saopštio je MUP.

Takođe, gašenje požara na Crnom vrhu kod Priboja i dalje je u toku, gde je angažovano 25 vatrogasaca-spasilaca sa osam vatrogasnih vozila, kao i radnici iz šumskih gazdinstava sa kamionima i radnim mašinama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija