Društvo

Oprez zbog obilnih padavina i odrona: Kilometarske kolone na Gradini, od sutra izmene u saobraćaju zbog radova

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

18/07/2021

-

20:12

Oprez zbog obilnih padavina i odrona: Kilometarske kolone na Gradini, od sutra izmene u saobraćaju zbog radova
Oprez zbog obilnih padavina i odrona: Kilometarske kolone na Gradini, od sutra izmene u saobraćaju zbog radova - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Na izlasku iz Srbije najduže se čeka na prelazu Gradina ka Bugarskoj, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na nekoliko deonica na putevima Srbije izvode se radovi zbog, te Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava na izmene na ključnim saobraćajnicama.

Takođe, zbog padavina na teritoriji Srbije, vozačima se savetuje dodatni oprez uz apel da sevožnja prilagodi uslovima na putu.

Na auto-putu E-80, u zoni petlje Bela Palanka, saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom saobraćajnom trakom, dok su zbog izlivanja vode na kolovoz za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, saopštilo je večeras JP ''Putevi Srbije''.

Pomenuta deonica je obezbeđena adekvatnom signalizacijom. Ekipe su na terenu.

Na putu Bela Palanka-Pirot zapad došlo je do odrona, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Zadržavanja na graničnim prelazima

Na graničnom prelazu Gradina, na izlasku iz zemlje trenutno se čeka oko tri sata, dok je kolona automobila dugačka preko tri kilometra.

Zbog velikog broja automobila koji prilazi ovom graničnom prelazu danas je saobraćajna policija propuštala vozila i regulisala saobraćaj na prilazu tunelu Pržojno padina nedaleko od graničnog prelaza.

 

Svima koji moraju na put preko pomenutog tog prelaza sa Bugarskom savetuje se da budu maksimalno oprezni ili da ako mogu, odlože put za neki radni dan.

Srpska policija i carina rade maksimalnim kapacitetom kako bi se gužve umanjile koliko je to moguće. Očekuje se da se situacija normalizuje tokom noći i sutra.

Prema informacijama Uprave granične Policije na putničkim terminalima vozila se zadržavaju na Horgošu prilikom ulaska u zemlju 60 minuta. Na prelazima Kelebija i Bajmok se za izlazak iz zemlje čeka 60 minuta.

Na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka pola sata, a na Batrovcima i prilikom ulaska i izlaska iz zemlje putnička vozila čekaju sat vremena.

Prema Crnoj Gori, na graničnom prelazu Gostun, zadržavanja su 30 minuta. Isti interval čekanja je i na ulasku u Srbiju.

Od sutra zbog radova pojedine deonice zatvorene

AMS S navodi da će zbog radova na putnom prelazu Kolari saobraćaj biti obustavljen do 25. jula zbog radova na delu gde se prelaz ukršta sa državnim putem.

U toku izvođenja radova, naime, neće biti moguć izlaz sa auto-puta ka Smederevu, na petlji Kolari, kao ni ulaz iz Smedereva na auto-put, a saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima preko petlje Vodanj, petlje Smederevo (Ralja) i petlje Požarevac.

Od sutra do 26. jula biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici petlja Vodanj - petlja Kolari, u smeru ka Nišu.

Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd - Niš, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom saobraćajnom trakom smera kretanja.

U smeru Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom trakom.

Do 27. jula produžavaju se radovi na izgradnji stuba mosta, na deonici Bubanj Potok (most 32) u smeru Beograd-Niš. U zoni radova za saobraćaj je zatvoren deo zaustavne trake.

Do 12. avgusta planirani su radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na auto-putu na deonici granični prelaz Horgoš - petlja Horgoš u smeru od graničnog prelaza Horgoš ka Novom Sadu. Radovi će se izvoditi u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će u zoni radova biti preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Komentari (0)

Srbija