Društvo

Stamatović: Očekujemo najtoplije dane, potrebno je da se vozači pripreme za put

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

12:18

Stamatović: Očekujemo najtoplije dane, potrebno je da se vozači pripreme za put
Branko Stamatović - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović izjavio je danas da je pred nama vikend gde se očekuju najtopliji dani u godini apelovao na vozače da se posebno pripreme za putovanja i prave pauze na svaka dva sata prilikom dugih putovanja.

On je to rekao prilikom dodele promo materijala na naplatnoj rampi u Staroj Pazovi, koju su organizovale Agencija za bezbednst saobraćaja i Uprava saobraćajne policije MUP-a u okviru kamapnje "Vozi odmoran".

"Vozači treba da pauze prave na dva sata, da vode računa kako i na koji način koriste klima uređaje, da razlika i spoljne temperature i temperature u automobilu ne bude više od sedam do osam stepeni", rekao je Stamatović za Tanjug. 

On je dodao da se ovaj vikend očekuje pojačani intezitet saobraćaja zbog smene turista, kao i pojačan intezitet tranzitnih putnika kroz Srbiju. 

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

"Apelujemo na sve građane koji kreću na duga putovanja da se dobro pripreme, da se informiše gde je pojačan intezitet saobraćaja, da se informišu gde mogu alternativno izbeći gužve i da na put kreću odmorni naspavani i zdravi", istakao je Stamatović. 

Na pitanje šta je cilj kampanje "Vozi odmoran", Stamatović je naveo da ABS kroz kampanju želi da skrene pažnju vozačima na važnost planiranja putovanja. 

"Pre samog putovanja neophodno da se pripremi automobil, da se proveri njegova tehnička ispravnost, jer samo tehnički ispravan automobil jeste pozdan automobil sa kojim smo sigurni na putu", objasnio je Stamatović. 

Lakićević: Apelujemo na planiranje puta i strpljenje vozača

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Slaviša Lakićević rekao apelovao je na učesnike u saobraćaju da poštuju propise. 

"Preporučujemo građanima da isplaniraju put, da kreću ranim jutarnjim časovima i naravno da imaju strpljenja jer očekujemo velike gužve tokom predstojećeg vikenda", istakao je Lakićević. 

Prema njegovim rečima, stanje bezbednosti na putevime je znatno poboljšano od početka godine.

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Slaviša Lakićević

"Imamo 28 manje poginulih nego u istom periodu prošle godine, imamo preko 1.200 manje povređenih što je značajan rezultat, delimo optimizam da ovo stanje i ovaj trend ostane ovakav", ukazao je Lakićević.

On je dodao da Uprava saobraćajne policje MUP-a zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaj stremi ka tome da Srbija postane najbezbednija zemlja po pitanju saobraćaja u Evropi. 

Na naplatnoj stanici u Staroj Pazovi danas je postavljen kamper sa porukama kampanje "Vozi odmoran", a promo tim je zajedno sa Stamatovićem i Lakićevićem delio materijal sa porukama na četiri jezika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija