Društvo

Zvaničnik Er Srbija: Kašnjenja zbog višesatnog kvara rendgena za prtljag, požara u Katanji i štrajka u Larnaki

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

18:42

Zvaničnik Er Srbija: Kašnjenja zbog višesatnog kvara rendgena za prtljag, požara u Katanji i štrajka u Larnaki
Zvaničnik Er Srbija: Kašnjenja zbog višesatnog kvara rendgena za prtljag, požara u Katanji i štrajka u Larnaki - Copyright FOTO TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO

veličina teksta

Aa Aa

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije  Boško Rupić izjavio je da je danas usled višesatnog kvara sistema za rendgenski pregled prtljaga na novom terminalu aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, gde se vrši prijem putnika Er Srbije, došlo do značajnijih odstupanja od planiranog reda letenja za danas, 17. jul 2023. godine. 

''Navedeni kvar uticao je na više od 18 letova naše kompanije samo u jutarnjem talasu. Iako je do promene u planiranom redu letenja došlo u jutarnjem talasu, kašnjenja se posledično reflektuju i na pojedine letove tokom ostatka dana. Istovremeno, požar na aerodromu Katanija, koji je prouzrokovao kompletno zatvaranje aerodrome na dva dana, kao i nenajavljeni štrajk zemaljskog opsluživanja letova na aerodromu Larnaka na Kipru, dodatno su otežale realizaciju planiranog saobraćaja za današnji dan'', rekao je Rupić, saopšteno je iz Er Srbije. 

Uz velike napore, kako je doao, Er Srbija je uspela da obezbedi da se planirani letovi između Beograda i Katanije preusmere na aerodrom Palermo i za sve putnike obezbeđen je autobuski prevoz između Katanije i Palerma. 

''Nadležne službe naše kompanije u neprekidnom su kontaktu sa službama aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kao i relevantnim službama aerodroma Katanija i Palermo i preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se ublaže posledice po putnike i saobraćaj prilagodi novonastalim okolnostima. Očekujemo stabilizaciju saobraćaja tokom večernjeg talasa”, kaže Boško Rupić. 

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Vlade

17.07.2023 22:03

Air Serbia jedva dočekala da neko drugi bude kriv zbog kašnjenja letova pa zvone to tome na sva vrata.

Srbija