Društvo

Popravljen rendgen na beogradskom aerodromu, ali letovi i dalje kasne

Komentari

Autor: Tanjug, RTS

17/07/2023

-

08:23

Popravljen rendgen na beogradskom aerodromu, ali letovi i dalje kasne
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Kvar na rendgenu za prtljag na Aerodromu "Nikola Tesla", zbog kojeg kasne letovi Er Srbije je otklonjen, ali će kašnjenja pri polasku biti tokom celog dana i večeri, rečeno je RTS-u u Er Srbiji. Očekuje se da u večernjim satima čekiranje putnika ponovo bude u novoj zgradi.

Zbog sporijeg utovara prtljaga, usled kvara rendgena u novoj zgradi beogradskog aerodroma koji je nastao jutros oko 5 sati, na 18 letova je došlo do kašnjenja, rekao je za RTS direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Kvar je negde oko 11 sati otklonjen, ali će se svakako odraziti i na ostale letove u toku dana, kao i tokom večeri.

Kašnjenje pri polasku na jutarnjem letu uslovljava kašnjenje i posle podneva.

Avion koji ujutru kasni pri poletanju na neku destinaciju, treba da se vrati u Beograd i preveze putnike na drugu, objašnjava Rupić.

Zbog nastale situacije, putnici su sa novog terminala prebačeni na stari, Terminal 1, a u ovoj avio-kompaniji očekuju da će se u večernjim satima vratiti na svoj terminal, kada očekuju i stabilizaciju.

"Nadamo se da neće biti otkazivanja letova", rekao je Rupić.

Podsetimo, usled jutrošnjeg kvara sistema za rendgenski pregled prtljaga na novom terminalu aerodroma "Nikola Tesla“"u Beogradu, koji koristi Er Srbija, danas može doći do značajnijih odstupanja od planiranog reda letenja, saopštila je Er Srbija.

Zbog stvaranja velikih gužvi, putnici se pozivaju da dođu na Aerodrom najmanje dva i po sata pre planiranog poletanja.

Za više informacija putnici mogu pozvati kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, posetiti veb-sajt airserbia.com ili stranice kompanije na društvenim mrežama, navedeno je u saopštenju.

Problemi i na letu sa Katanijom

Rupić je naveo da postoji problem i na letu za i iz Katanije, jer je tamošnji aerodrom zatvoren zbog požara.

"Za Kataniju imamo preko sto putnika, trećina je u okviru turističke grupe koja se vraća nazad, a imamo i jednu grupu koja putuje u Kataniju. Pokušavamo da taj let preusmerimo na aerodrom u Palermu, ali je on nategnut i zgusnut sa saobraćajem u ovom delu godine", rekao je Rupić i dodao da su u stalnom kontaktu sa agencijama koje imaju grupe u Kataniji.

Kasne polasci i iz Larnake 

Problema ima i na aerodromu u Larnaki na Kipru, zbog nenajavljenog štrajka.

Naš avion je spreman za poletanje, ali postoji problem sa utovarom prtljaga, kaže Rupić.

Ističe da predstoji težak dan, te da mnogo faktora utiče na probleme u avio-saobraćaju koji ne zavise od avio-kompanije.

Komentari (0)

Srbija