Društvo

Na fakultetima u Beogradu ima još mesta: Opcija ima i na Pravnom, FPN i Medicinskom, gde ima najviše

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

11:09

Na fakultetima u Beogradu ima još mesta: Opcija ima i na Pravnom, FPN i Medicinskom, gde ima najviše
Na fakultetima u Beogradu ima još mesta: Opcija ima i na Pravnom, FPN i Medicinskom, gde ima najviše - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na fakultetima u Beogradu, posle prvog upisnog roka za narednu akademsku godinu, ostala su slobodna 1.893 budžetska mesta i 1.849 samofinansirajućih, saopštio je danas Univerzitet u Beogradu (UB).

Najviše slobodnih mesta ima na Poljoprivrednom fakultetu UB, gde su zainteresovanima za drugi upisni rok na raspolaganju 323 mesta za studiranje na budžetu i 119 za samofinansiranje. 
Sledi Filološki fakultet UB gde je preostalo 236 mesta za studiranje o trošku države i 293 samofinansirajućih mesta. 

Na pojedinim fakultetima popunjena su samo budžetska mesta te je na Ekonomskom fakultetu preostalo 106, na Pravnom 328, a na Fakultetu političkih nauka 67 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente. 

Fakultet veterinarske medicine UB ima na raspolaganju još 36 mesta za samofinansiranje, dok Farmaceutski fakultet u drugom roku može da upiše još pet samofinansirajućih studenata, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na raspolaganju ima još tri samofinansirajuća mesta. 

Sva mesta su popunjena na Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Fakultetu organizacionih nauka, kao i na Fakultetu bezbednosti.  

Kako se navodi na sajtu UB, drugi (septembarski) upisni rok počinje prijavljivanjem kandidata 31. avgusta i 1. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano 4. i 5. septembra. 

Objavljivanje rezultata mora biti najkasnije 6. septembra do 12 časova na preliminarnoj rang listi, dok konačna mora biti objavljena najkasnije 11. septembra 2023. u 16 časova. 

Drugi upisni rok biće završen do 14. septembra, nakon objavljivanja konačne rang liste Univerziteta u Beogradu.

Komentari (0)

Srbija