Društvo

Dragana Rakić: Izjednačiti prava usvojitelja i roditelja

Komentari

Autor: Fonet

24/07/2023

-

17:14

Dragana Rakić: Izjednačiti prava usvojitelja i roditelja
Dragana Rakić - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Poslanica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić rekla je danas da DS kroz 20 amandmana, koje je podnela na Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, traži da se izjednače prava usvojitelja i roditelja dece, tako da i usvojitelji mogu da dobiju novčanu pomoć.

Poslanica koalicije Moramo - Zajedno Biljana Đorđević tražila je da se iz predloga zakona izbriše obrazaloženje da se novčana pomoć upućuje "u cilju ublažavanja posledica krize izazvane poremećajima na svetskom tržištu".

"Da je vama stvarno namera da pomogete najugroženije, vi biste usvojili neke od amandmana o budžetu koje je Zeleno-levi klub podnosio", rekla je Đorđević.

Dodala je da umesto ciljanih mera vlast deli podjednako novac svima i zbog toga bi bilo "poštenije" da se to obrazloženje izbriše iz člana 1. tog predloga zakona.

Poslanica koalcije NADA Miloratka Bojović predložili da se novčana pomoć može isplatiti deci koja su rođena 21. novembra 2005. i kasnije, umesto od istog datuma 2006. godine.

Poslanica Dveri Radmila Vasić rekla je da traži da se novčana pomoć poveća sa 10.000 na 20.000 dinara, ocenivši da je 10.000 nedovoljno za početak školske godine, jer udžebnice koštaju i do 25.000 dinara. Ona je kritikovala i odluku da se besplatni udžebnici daju samo đacima Beograda, a ne i ostatka Srbije.

 

Komentari (0)

Srbija