Društvo

Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, kolona vozila duga tri kilometra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/08/2023

-

10:48

Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, kolona vozila duga tri kilometra
Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, kolona vozila duga tri kilometra - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić, mup.gov.rs/wps

veličina teksta

Aa Aa

Prvi vikend u avgustu intenzitet saobraćaja je osetno pojačan na graničnim prelazima, auto-putevima i naplatnim rampama, zbog stranih državljana koji su u tranzitu kroz Srbiju. Na Horgošu se i jutros čeka tri sata na izlazu iz zemlje.

Kolona vozila duga je oko tri kilometra, a automobili izlaze izlaze iz zemlje u pet kolona, dok je šesta je rezervisana za autobuse, javlja RTS.

Na ulazu u Srbiju takođe su formirane kolone, otvoreno je šest terminala za putnička vozila, a zadržavanja su oko pola sata. Oko 90 procenata putnika su strani državljani u tranzitu.

Na zvaničnom sajtu AMSS navodi se da se na ulaz u Srbiju čeka 180 minuta, ali je to vreme realno duže, s obzirom na to da ovde nije uračunato i vreme u međuzoni i susednoj granici. Iz AMSS podsećaju da vremenu zadržavanja treba dodati i vreme koje se provede na mađarskim terminalima, a koje je trenutno oko sat vremena.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

Po jedan sat se čeka na izlazu iz Srbije na prelazima Horgoš 2 i Kelebija, koliko i na prelazu Batrovci, na ulazu. Na Gostunu, na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju 45 minuta, a 40 minuta je zadržavanje na Preševu, na izlazu. Tokom dana se očekuju i možda duža zadržavanja.

AMSS upozorava i na vremenske nepogode

Osim što danas AMSS upozorava vozače na veći intenzitet saobraća na putevima širom Srbije, iz ovog Saveza upozoravaju i na nepogode.

"Promena vremena i moguće nepogode kao i obilne padavine koje su za danas najavljene otežavaće vožnju, pa se vozačima savetuje maksimalan oprez", saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Tanjug/Aleksandra Orlić

 

Iz AMSS navode da veliki broj stanih državljana i dalje tranzitira kroz Srbiju, a što uslovljava pojačan saobraćaj na autoputevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima na kojima se i danas očekuju promenljiva i povremeno duža zadržavanja.

Komentari (0)

Srbija