Društvo

Branislav Klanšček izabran za predsednika Upravnog odbora Radio televizije Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2021

-

18:56

Branislav Klanšček izabran za predsednika  Upravnog odbora Radio televizije Srbije
RTS - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora Radio televizije Srbije (RTS), danas je za predsednika izabran Branislav Klanšček, a za zamenika predsednika Miroslav Minja Nikolić.


Kako je saopštio RTS, novi predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček rekao je da će na ukazano poverenje uzvratiti odgovornošću.

"Naravno, postupajući u okviru statutarnih i zakonskih ovlašćenja, gledaću da poboljšamo, unapredimo RTS, odnosno Javni servis u interesu gradana Srbije. Kako i na koji način - to ćemo videti, rano je o tome govoriti. Svakako, RTS ima neke svoje slabosti kao i svaki drugi veliki sistem, ali zato smo tu da u narednih pet godina pokušamo da unapredimo RTS", kazao je Klanšček.

U narednih pet godina u Upravnom odboru Javnog medijskog servisa nastaviće da rade dosadašnjih članovi - Branko Radun, istoričar i politički analitičar, Ljiljana Ðurđevac, politikolog i advokat Miroslav Nikolić.

Za nove članove izabrani su i Muharem Bazdulj, novinar i književnik, Branislav Klanšček, producent i kolumnista lista Danas i univerzitetski profesor Milivoje Pavlović.

Mandat u UO RTS traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću.

Sednici je, po protokolu, prisustvovala i predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić, naveo je RTS.

Komentari (0)

Srbija