Društvo

Od sutra državljani pojedinih zemalja mogu u Srbiju sa potvrdom o vakcinaciji

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2021

-

14:17

Od sutra državljani pojedinih zemalja mogu u Srbiju sa potvrdom o vakcinaciji
Od sutra državljani pojedinih zemalja mogu u Srbiju sa potvrdom o vakcinaciji - Copyright Tanjug/Siniša Kupinović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je današnju odluku Vlade Srbije da usvoji Zaključak po kome državljani pojedinih zemalja u Srbiju mogu ući sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji protiv kovida-19 i potvrdom o preležanom kovidu, saopštilo je resorno ministartsvo.

U skladu sa ovom odlukom, u Srbiju od sutra, 24. jula, mogu ući stranci sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji koju izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka, a očekuje se da u najskorije vreme i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Istog dana, iz 16 zemalja će se u Srbiju moći ući sa potvrdom o preležanom kovidu, pozitivnim PCR ili antigen testom, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest meseci.

Na ovom spisku su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Komentari (0)

Srbija