Društvo

Temperatura danas i do 30 stepeni, u narednom periodu promenljivo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/09/2023

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura se ovog jutra kretala oko i malo iznad proseka, a tokom dana u Vojvodini se očekuje i do 30 stepeni. U Beogradu - suvo, pretežno sunčano i sparno - do 29 stepeni.

Vetar će tokom celog dana biti slab, promenljivog pravca, a subjektivni osećaj - da je toplije od izmerenih vrednosti. U narednih nekoliko dana, zbog veoma promenljivog vremena, imaćemo nepovoljne biometeorološke uslove, te se oprez preporučuje svim osetljivim grupama.

"Toplo, sparno i nestabilno vreme koje je obeležilo prethodnih nekoliko dana, nastavlja se i danas uz nešto više sunčanih perioda i dodatni porast temperature", kaže meteorolod Euronews Srbije, Ljubica Gojković.

Blaži porast vazdušnog pritiska iznad Balkanskog poluostrva danas nam donosi kratkotrajni predah od padavina. Lokalni pljuskovi očekuju se u drugoj polovini dana, ali samo u planinskim predelima.

"U ostatku Srbije tokom celog dana ostaje pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine", dodaje Gojković. 

Za četvrtak se prognozira jačanje južnog i jugozapadnog vetra koji sa sobom nosi nešto vlažniju i topliju vazdušnu masu, što će doneti nestabilnost, pljuskove i lokalno obilnije padavine u drugoj polovini dana.

Topao južni vetar uzrokovaće i dodatni porast temperature. Od četvrtka pa sve do nedelje temperatura će se lokalno kretati i do 34. podeljka.

"Iako jesen počinje za svega nekoliko dana, toplotni talas u našoj zemlji i dalje traje. Prognostički modeli za prve dane jeseni najavljuju nešto svežije vreme, ali samo privremeno", zaključuje Gojković.

Komentari (0)

Srbija