Politika

Tamara Vučić: Mladi su najvažniji motor razvoja svakog društva

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

14:57

Tamara Vučić: Mladi su najvažniji motor razvoja svakog društva
Tamara Vučić: Mladi su najvažniji motor razvoja svakog društva - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić poručila je, na skupu posvećenom dijalogu između mladih, predstavnika država, međunarodnih agencija i uglednih pojedinaca u Njujorku, da su mladi najvažniji motor razvoja svakog društva.

Pod pokroviteljstvom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u organizaciji Stalne misije Hondurasa u Njujorku je 19. septembra održan događaj koji je za temu imao "Ubrzanje obavezivanja u oblasti održivog razvoja: 1.8 milijardi adolescenata i mladih koji transformišu naš svet”, na kojem je učestvovala supruga predsednika Republike Srbije.

Skup je otvorio ministar spoljnih poslova Hondurasa Eduardo Enrike Rejna, a Vučić je učestvovala u delu događaja pod nazivom ”Moć partnerstva”.

U svom obraćanju osvrnula se na značaj uključivanja mladih u proces donošenja odluka, ali i na važnost stvaranja atmosfere i okruženja u kojem će mladi moći da izraze svoje ideje i stavove, ali i dileme i probleme.

Podsetila je da je Republika Srbija nedavno podnela kandidaturu za članstvo u Komisiji Ujedinjenih nacija za stanovništvo i razvoj, s namerom da u većoj meri bude uključena u širi, globalni dijalog o populacionoj politici.

Kakvo mesto zauzimaju mladi u tradiciji i kulturi Srbije, najbolje oslikava izreka: ”Na mladima svet ostaje”, a da Republika Srbija i danas brine o mladima pokazuje i činjenica da je u školske programe uvršten predmet ”Vrline i vrednosti kao životni kompas”, navela je ona.

"Mladi su bez svake sumnje najvažniji motor razvoja svakog društva. Njihova pomoć je od velikog značaja u postizanju ciljeva održivog razvoja, ne samo zbog brojnosti mlade populacije, već i zbog činjenice da svet neretko vide iz drugačije, sveže i znatno pozitivnije perspektive", zaključila je Tamara Vučić.

Komentari (0)

Srbija