Politika

Protest opozicije u subotu do RTS-a i Predsedništva, Grbović: "Vreme je da dobijemo odgovor od Vučića"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2023

-

14:52

Protest opozicije u subotu do RTS-a i Predsedništva, Grbović: "Vreme je da dobijemo odgovor od Vučića"
Protest opozicije u subotu do RTS-a i Predsedništva, Grbović: "Vreme je da dobijemo odgovor od Vučića" - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Uloga opozicionih političara na protestima "Srbija protiv nasilja" će se dodatno intenzivirati, izjavio je za Euronews Srbija lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović najavljujući da će ove nedelje biti održana dva protesta - u petak u Nišu i u subotu u Beogradu.

Protest u Beogradu će početi u 18 sati, a tom prilikom obratiće se Nebojša Zelenović i Radomir Lazović. Okupljeni građani će se prvo uputiti do zgrade RTS-a, nakon čega će protestnu šetnju nastaviti do zgrade Predsedništva.

"Razlog zbog čega idemo do zgrade Predsedništva jeste što se protest održava u subotu, 30. septembra. Da podsetimo predsednika države da je rekao da će odmah po dolasku iz Njujorka, odgovoriti opoziciji na jasan zahtev za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine", kaže Grbović.

On podseća da je predsednik Vučić obećao da će taj odgovor stići do kraja septembra meseca.

"Dakle, subota je 30, vreme je da taj odgovor dobijemo i da Aleksandar Vučić prestane da beži i od opozicije, i od volje građana Srbije da izađe sa jasnim odgovorom i da građani Srbije znaju da li ćemo te izbore imati ili nećemo", zaključuje Grbović u izjavi za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija