Politika

Vučić: Jedni terorista na Kosovu je Aljbin Kurti

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

20:04

Vučić: Jedni terorista na Kosovu je Aljbin Kurti
Vučić: Jedni terorista na Kosovu je Aljbin Kurti - Copyright screenshot/youtube/Sky News

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti optužio njegovog sina Danila da je, navodno, bio umešan u događaje u mestu Banjska na severu KiM 24. septembra, ističući da je ''jedini terorista na Kosovu Aljbin Kurti, koji ubija i teroriše srpski narod''.

Vučić je reagovao na optužbe ministra policije privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje na račun njegovog sina Danila

''Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše meta. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN'', napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram, uz fotografiju sebe i Danila Vučića.

Predsednik Srbije je podsetio da su ranije kosovske bezbednosne snage zaustavile njegovog sina Danila i tražile mu da skine majicu.

''Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako , junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišes srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti'', dodao je Vučić.

Svečlja je ranije danas na svom nalogu na Fejsbuku objavio, kako je naveo, ''nove dokaze o povezanosti Srbije sa događajima u Banjskoj'', i to tako što je doveo u vezu Danila Vučića sa napadima.

"Dve nedelje posle terorističkog napada u Banjskoj nastavljamo sa rasvetljavanjem činjenica koje dokazuju direktnu povezanost Srbije u organizaciji i realizaciji ovog napada", napisao je Svečlja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija