Politika

Specijalni sud u Hagu: Ako Gucati bude pušten na slobodu, sud će zvanično objaviti

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2023

-

20:12

Specijalni sud u Hagu: Ako Gucati bude pušten na slobodu, sud će zvanično objaviti
Specijalni sud u Hagu: Ako Gucati bude pušten na slobodu, sud će zvanično objaviti - Copyright scp-ks.org/sr

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud u Hagu saopštio je da, ukoliko bude doneta javna odluka o puštanju na slobodu bivšeg pripadnika OVK Hisnija Gucatija, to će biti objavljeno na sajtu Specijalizovanih veća.

"Ako i kada bude doneta javna odluka o ovom pitanju, biće dostupna na sajtu Specijalizovanih veća", rekao je portparol Suda za Teve 1.

Vršilac dužnosti predsednika organizacije veterana Faton Kljinaku saopštio je ranije danas da je Gucati prevremeno pušten iz zatvora odlukom Specijalizovanog veća Kosova sa sedištem u Hagu.

Kako je prenela "Koha", Kljinaku nije izneo više detalja o puštanju Gucatija na slobodu, a Gucati je prethodno osuđen na četiri i po godine zatvora 18. maja prethodne godine, zajedno sa još jednim bivšm članom OVK Nasimom Haradinajem, preneo je list.

Oni su proglašeni krivim zbog ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanja u toku krivičnog postupka i povredu tajnosti postupka.

Kljinaku je dodao da je zahtev da se na slobodu pusti i Nasim Haradinaj odbijen i da će ponovo biti razmatran posle tri meseca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija