Politika

Euronews Centar: U kakvim uslovima će biti održani izbori 17. decembra?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2023

-

21:54

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

"Tražili ste - dobili ste" - tako je predsednik Srbije odgovorio na zahtev dela opozicije koja je tražila paralamentarne i beogradske izbore. Da bismo na birališta izašli 17. decembra, kako je najavljeno, izbori treba da budu raspisani do 2. novembra.

Opozicija je izbore više puta tražila, a formalno je 11. septembra deo opozicije koji je organizovao proteste "Srbija protiv nasilja" predsedniku predao zahtev. Usledilo je i tumačenje - da li je traženo raspisivanje ili održavanje izbora do kraja godine. Sada, kada smo dobili odgovor na hamletovsko pitanje o izborima, sledeće je - u koliko će kolona izaći opozicija. Mediji pišu o desnoj i građanskoj. A ima i onih koji veruju da će samo građanska biti podeljena na dve ili čak tri kolone. Za sada - to su samo spekulacije, budući da ni od samih opozicionara nismo čuli zvaničan stav.

A kako će vladajući na izbore? Ko će biti nosilac liste naprednjaka, budući da Aleksandar Vučić nije više na čelu SNS-a. Ima li tu mesta i za socijaliste? I najvažnije pitanje - u kakvim će uslovima izbori biti održani 17. decembra?

O tome su večeras u emisiji Euronews Centar govorili: Zoran Panović, programski direktor Demostata, Dušan Spasojević, profesor Fakulteta političkih nauka i Raša Nedeljkov, programski direktor Crte.

Komentari (0)

Srbija