Politika

Vilan zahvalan Srbiji za osudu napada Hamasa: "Bitno je da se terororizam nazove svojim pravim imenom"

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2023

-

17:10

Vilan zahvalan Srbiji za osudu napada Hamasa: "Bitno je da se terororizam nazove svojim pravim imenom"
Razvoj odnosa sa Izraelom zasnovan na istorijskoj bliskosti dva naroda - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Nikola Nedeljković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je danas s ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o trenutnoj situaciji u Izraelu nakon napada Hamasa 7. oktobra i o svim posledicama i konsekvencama tih događaja.

Ambasador Vilan se zahvalio na jasnom stavu Srbije i osudi napada Hamasa na Izrael, navodeći da je izuzetno bitno da se "terororizam nazove svojim pravim imenom", ukazujući da Evropa treba da ima jedinstven glas protiv radikalnog islama, saopšteno je iz Skupštine Srbije. 

Stefanović je istakao da je sada fokus međunarodne zajednice na teškoj situaciju u Izraelu i izrazio žaljenje zbog svih žrtava napada, ističući da se nada da će kidnapovani biti u skorije vreme oslobođeni. 

On je apelovao na mir i uzdržanost i na hitno oslobađanje otetih Izraelaca stičući da se terorizam i varvarski napadi ne mogu pravdati bilo čime. 

Predsednik Odbora za spoljne poslove je ocenio da je Izrael u ovako teškoj situaciji pokazao uzdržanost i mudrost.

Sagovornici su se složili da bi bilo izuzetno bitno da Parlament usvoji dokument koji bi pokazao jasno opredeljenje Srbije po pitanju ove teme i kategorisanja Hamasa kao terorističke organizacije, navodi se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija