Politika

Izrael obeležava 75 godina nezavisnosti, Beograđanima koncert na poklon

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2023

-

22:14

Izrael obeležava 75 godina nezavisnosti, Beograđanima koncert na poklon
Izrael obeležava 75 godina nezavisnosti, Beograđanima koncert na poklon - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski ambasador Jahel Vilan organizovao je danas u Beogradu svečani prijem povodom 75 godina nezavisnosti Izraela i tom prilikom podsetio na jake veze Srbije i Izraela, duboko ukorenjene u zajedničkim istorijskim, kulturnim i diplomatskim vezama.

"Ove trajne veze ojačane su dodatno kroz trgovinsku razmenu, saradnju na akademskom i kulturnom nivou... ali iznad svega toga stoji naše iskreno prijateljstvo, zato danas zajedno slavimo te veze duboko posvećeni njihovom jačanju", kazao je Vilan na svečanosti na kojoj se zvanicama predstavio izraelski muzičar Kutiman.

Izrael, kako je dodao, slavi 75 godina kao mlada nacija sa narodom koji je veoma star. Amabsador je naglasio da je Izrael tokom tog putovanja dugog sedam i po decenija postigao mnoge rezultate, posebno na polju inovacija, poljoprivrede, navodnjavanja, sajber bezbednosti.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

''Ponosni smo na ono što smo postigli za ovih 75 godina, Neki bi rekli da su to čuda, ali ne, to je rezultat ogromnog rada i zalaganja svih nas", rekao je ambasador.

On je dodao da se Izraelci raduju da svoja dostignuća dele sa prijateljima širom sveta.

Upravo to je ''DNK izraelske diplomatije'', rekao je ambasador, dodajući da im je jedan njavažnijih zadataka investiranje u mlade, koji će znanjem oblikovati budućnost. Istakao je da upravo zato ambasada Izraela u Beogradu posvećena ulaganju u mlade, kroz obrazovanje, inovacije, naučno istraživačke razmene.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Proslavu jubileja - 75 godina nezavisnosti uveličao je izraelski kompozitor, producent, filmski stvaralac i multinstrumentalista Kutiman.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, članovi diplomatskog kora, ambasadori Nemačke, Francuske, Švajcarske, Ukrajine, kao i brojni akteri kultrnog života Srbije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija