Politika

Brnabić sa misijom ODIHR-a: Prepoznati postignuti rezultati u unapređenju izbornog procesa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2023

-

17:15

Brnabić sa misijom ODIHR-a: Prepoznati postignuti rezultati u unapređenju izbornog procesa
Brnabić sa misijom ODIHR-a: Prepoznati postignuti rezultati u unapređenju izbornog procesa - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa Misijom ODIHR-a, Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava, koja boravi u poseti našoj zemlji od ponedeljka, 16 oktobra do sutra, 20. oktobra.

Premijerka je zahvalila predstavnicima ODIHR-a na posvećenom radu i podršci unapređenju izbornih uslova u Srbiji u prethodnih nekoliko godina, saopšteno je iz kancelarije Vlade Srbije.

Predstavnici ODIHR-a istakli su da izuzetno cene pažnju koju vlast poklanja njihovim izveštajima i preporukama. Ocenili su da, tokom posete, razgovaraju sa izuzetno širokim krugom zainteresovanih partnera, koji uključuju predstavnike vlasti, opozicije, političkih stranaka, civilnog društva, nevladinog sektora i medija.

U saopštenju se navodi da su predstavnici ODIHR-a nedvosmisleno istakli da prepoznaju rezultate koji su do sada postignuti na polju unapređenja izbornog procesa u Srbiji i da su se obe strane saglasile da svakako postoji još prostora za napredak i ono što je potrebno uraditi.

Predsednica Vlade istakla je da je Vlada Srbije u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa i da će svi članovi Vlade, kao i državne institucije, biti na raspolaganju članovima misije ODIHR-a u svakom trenutku, kako bi udruženim snagama došli do zajedničkog cilja.

Misija ODIHR-a boravi ove nedelje u Srbiji kako bi, kroz razgovore sa svim akterima uključenim u izborni proces, donela odluku o prisustvu svoje posmatračke misije tokom predstojećih izbora.

Komentari (0)

Srbija