Politika

Šapić: Ovih dana će biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Krnjači

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

14:29

Šapić: Ovih dana će biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Krnjači
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je, prilikom obilaska rekonstruisane pijace "Borča", na levoj obali Dunava, da će ovih dana biti raspisan tender za izgradnju kanalizacione mreže u Krnjači. 

Šapić je, odgovarajući na pitanje novinara o tome kada može da se počne sa izgradnjom kanalizacije u Krnjači, rekao da se tender raspisuje ovih dana i da čitav proces traje dva do tri meseca.

"Za dva meseca će ponovo biti pitanja zašto nije gotov ceo proces, ali ja ne mogu da utičem na žalbe građana, kao što ne mogu da utičem na žalbe za prečišćivače vazduha, kao što ne mogu da utičem na žalbe za odvoženje splavova, žalbe za besplatni engleski", rekao je Šapić i podsetio da pomenute žalbe utiču na odlaganje čitavog procesa.

Objasnio je i da će nakon što se završi prvi period prijava biti poznato da li će biti žalbi i šta taj period nosi.

"Kada istekne prvih 60 dana, tada ćemo znati da li će biti nekih žalbi, ko će od izvođača radova da se javi, ali se i dva puta niko nije javio jer je cena koju je dala Evropska unija bila takva da niko nije hteo da se javi", rekao je Šapić.

Dodao je da je Grad Beograd pronašao načine i rešenja za čišćenje i pražnjenje kanala dok se ne izgradi kanalizaciona mreža.

"To je problem jer se skuplja voda, oseća se neprijatan miris i zaista se živi u lošim uslovima, naročito kada se podigne nivo podzemnih voda u Krnjači. Postoje neki načini koji su mi predloženi, te ćemo probati da očistimo te kanale", zaključio je Šapić.

Komentari (0)

Srbija