Politika

Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

28/10/2023

-

18:25

Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu
Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je ispred zgrade Radio-televizije Srbije, a saobraćaj u Takovskoj, Dečanskoj, Makedonskoj i Svetogorskoj je ponovo uspostavljen.

Saobraćaj je normalizovan i kod Doma Narodne skupštine gde je protest i počeo objavljivanjem dogovora o zajedničkom nastupu tog dela opozicije na predstojećim izborima.

Ispred Skupštine Srbije obratili su se kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović.

Zelenović je rekao da nova vlada treba posle izbora da donese zakone o poreklu imovine, lustraciji, tužilaštvu i policiji. Zelenović je rekao i da je zadatak za novu vladu donošenje novih medijskih zakona koji će omogućiti građanima da dođu do istine.

Radovanović je tvrdila da svi zakoni koji su doneti u Skupštini idu na štetu građana, a u korist Srpske napredne stranke.

Učesnici protesta su potom prošetali "medijskom trasom" do RTS-a gde su izrazili nezadovoljstvo izveštavanjem javnog servisa.

Na protest su došli kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, poslanik "Zajedno" Đorđe Miketić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić. Organizatori protesta su poslaničke grupe Pravac Evropa, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Zeleno-levi klub i Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija