Aktuelno

Protest opozicije završen ispred REM-a, ponovo uspostavljen saobraćaj

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2023

-

19:23

Protest opozicije završen ispred REM-a, ponovo uspostavljen saobraćaj
Protest opozicije završen ispred REM-a, ponovo uspostavljen saobraćaj - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa


Protest "Srbija protiv nasilja" završen je večeras ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM) gde su opozicioni poslanici prefarbali tablu sa nazivom tog tela u pink boju.

Ispred REM-a su ponovljeni zahtevi za oduzimanje frekvencije TV Pink i TV Hepi.

Saobraćaj u Dečanskoj, Svetogorskoj i Takovskoj ulici gde su učesnici protesta prošetali je ponovo uspostavljen, kao i kod Skupštine Srbije gde je večeras protest i počeo obraćanjem poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i lidera Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute.

"Mi smo posvećeni jednoj listi, nema svađa i rasprava među nama u borbi za slobodu. I razumemo šta nam kažete. Ja nemam bližeg od Ćute ili Pavla Grbovića, iako nismo u istoj stranci, u istom smo stroju sa vama", rekao je Milivojević.

On je dodao da nema pravo da se bori za mandate, jer je ovo, kako je rekao, borba za slobodu, a ne za vlast.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da nije više vreme za reči već za dela i dodao da svi zajedno treba da stanu na jednu stanu.

Učesnici protesta su potom otišli do zgrade Radio-televizije Srbije gde se obratila dugogodišnja novinarka javnog servisa i poslanica DS Tatjana Manojlović koja je kritkovala rad te kuće i nedavno usvojene medijske zakone.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Na protest su došli kopredsednici stranke Zajedno Nebojša Zelenović i Biljana Stojković, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, poslanici Zeleno levog kluba Radomir Lazović, Biljana Đorđević i Đorđe Pavićević.

Organizatori protesta su poslaničke grupe Pravac Evropa, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Zeleno-levi klub i Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija