Politika

Još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, okupljeni šetali do Republičkog javnog tužilaštva

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

14/10/2023

-

18:34

Još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, okupljeni šetali do Republičkog javnog tužilaštva
Još jedan protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, okupljeni šetali do Republičkog javnog tužilaštva - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je ispred Republičkog javnog tužilaštva, čijim radom deo opozicije koji organizuje proteste nije zadovoljan.

Saobraćaj koji je bio blokiran u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša je ponovo uspostavljen, kao i kod Doma Narodne skupštine.

Ispred parlamenta učesnicima protesta su se obratili poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Grbović je rekao da njihova ambicija nije samo da pobede, već da menjaju Srbiju i da nema prilagođavanja onima koji je, kako je rekao, uništavaju.

Rakić je navela da oni hoće bezbednost, pravdu istinu i zakon, sve ono, kako je rekla, čega nema u Srbiji, a moralo bi da bude.

"Naš program je Srbija bez nasilja i ona kojoj niko neće pretiti sankcijama i izolacijom. Želimo Srbiju koju susedi poštuju i sa kojom sarađuju", rekla je Rakić.

Fonet/Milica Vučković

 

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik pokreta za preokret Janko Veselinović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković, kao i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Organizatori protesta su poslaničke grupe Pravac Evropa, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Zeleno-levi klub i Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija